torsdag 26. januar 2012

Krutonger av formkakeKrutonger er en fin måte å få brukt opp halvgammelt brød på - og alltid bra å ha stående til å pimpe opp supper eller salater. Men hvorfor ikke lage krutonger av kakerester også? Som topping på fruktsalat, iskrem, puddinger og kanskje til og med musli?

Det funker nok aller best å lage kakekrutonger med litt faste formkaker, krydderkake, sukkerbrød eller lignende. Krutongene på bildet laget jeg av en nederlandsk mørk krydderkake med masse smak.

Sånn gjør du det: skjær kakerestene i små terninger og stek terningene i smør i en stekepanne. Bruker du en kake med mer nøytral smak kan du prøve deg frem med litt kanel eller andre krydderier i stekepannen. Du kan godt velge å bruke usaltet smør, men jeg liker den bittelille saltsmaken mot det søte. La krutongene renne av/tørke på kjøkkenpapir før du bruker dem, så blir de deilig sprø på utsiden.

På bildet har jeg brukt krutongene på en skål med yoghurt naturell, sammen med hakkete nøtter og flytende honning. Nam! Fin luksusfrokost eller hverdagsdessert....

1 kommentar:

  1. Av sukkerbrød-rester kan man og lage punsjruller eller "dammsugare" som vi sier i Sverige. Det finnes massor av oppskrifter på det hvis man googler.

    SvarSlett

Subscribe

Labels

Flickr