fredag 1. oktober 2010

Irrgrønn salat

Har du kokte grønne erter til overs etter fiskemiddagen eller kjøttkakene, så er de supre å ha i salaten dagen etter.

Kalde (kokte) grønne erter er godt i en hver grønn salat, pastasalat eller potetsalat. Prøv for eksempel denne enkle salaten (nok en gang fra min gjestfrie, men ikke så kokeglade, mor):

1/2 issalathode strimles fint. Ha i en stor salatbolle samen med en kopp eller to med grønne erter og gjerne et par grønne epler i små terninger. Rør sammen en dressing av rømme, sitronsaft, salt, pepper, sukker og litt finhakket mynte (kan evt bytte ut basilkum eller gressløk hvis ønskelig). Bland salaten godt med rømmedressingen. Ypperlige følge til stekt eller bakt laks - eller lammekoteletter!

Et lite OBS: Dette tipset gjelder frosne grønne erter, som bare har vært en kjapp tur innom fosskokende vann. Overkokte "mushy" erter er ikke noe stas, spesielt ikke i salat. Og har du ikke reste-erter kan du bruke tinte erter som ikke er kokt først.

2 kommentarer:

 1. så smart! Jeg pleier ellers bare å "woke" erterestene til neste dags middag.

  men, har et lite spm: har du noen tips til hva man kan bruke supperester til? tomatsuppe aller helst :)

  SvarSlett
 2. Hei Stine, jeg er veldig glad for at du skulle spørre om akkurat det!;-) Suppe er jo "gratis" saus! Enten til en pastarett eller en ovnsrett. Når det gjelder tomatsuppe kommer det veldig an på hva slags tomatsuppe... hjemmelaget el fra pose? m el uten fløte? glatt eller chunky? spicy?

  Hva med å bake torskefilet i ovnen i tomatsupperesten? Med litt ekstra hvitløk, oliven og kanskje kapers?

  Skal nok skrive et eget tomatsupperestinnlegg til uka, jeg :-)

  Her er andre supperåd:
  http://restemat.blogspot.com/search/label/supperest

  SvarSlett

Subscribe

Labels

Flickr