lørdag 23. oktober 2010

Gresskarsuppe


Det nærmer seg allehelgensaften. De siste årene mer og mer synonymt med amerikanske Halloween-tradisjoner, inkludert utskårne gresskar. Hvis du har gått til innkjøp av et kjempegresskar som skal skjæres ut, lurer du sikkert på hva du skal gjøre med alt gresskarkjøttet. Her er et forslag:




Gresskarsuppe med parmesan og krutonger
1 kg gresskar i store (butternut squash er best, men du kan bruke den sorten du har tilgjengelig)
1 liter god kyllingraft eller buljong
1/2 grovhakket løk
2 dl matfløte
1/2 ts revet muskatnøtt
1 ts allehånde
gjerne en god dæsj hvitvin, alternativt 1 ts smakssatt eddik
salt og pepper

Urtekrutonger, timian og parmesanflak til servering, evt også en klatt rømme eller creme fraiche.

Suppen blir best hvis du baker gresskarbitene på 180 grader i ovnen til de er møre. (Har du dårlig tid koker du dem heller i suppen, men smaken blir ikke fullt så rik). Imens gresskaret står i ovnen surrer du løken i litt smør i en gryte, og heller over kraft/buljong og evt hvitvin og gir et oppkok. Gresskar og krydderier oppi. Kjør alt til en glatt puré med stavmikser når det har kokt sammen en liten stund. Til slutt rører du inn fløten og smaker til med salg og pepper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Subscribe

Labels

Flickr