tirsdag 31. august 2010

Ukens tips: raspet marsipan som kakestrø

Marsipan har nærmet ubegrenset holdbarhet hvis den er pakket i plast og ligger i kjøleskap. Selv har jeg hatt en rull liggende siden jul (!). Har slitt litt med å finne bruksområder utenom marispanhøytidene, men fant ut her en dag at det funker veldig bra med revet marsipan som toppping på eplekake, i stedet for sukkerstrø. Du kan også raspe marsipan og blande i krem til bløtkakefyll, eller rett og slett pynte en sjokoladekake med revet marsipan, hvis du har en rest liggende.

6 kommentarer:

 1. Det høres kjempegodt ut! Skal prøve :)

  SvarSlett
 2. revet marsipan er fantastisk i kanelsnurrer!

  SvarSlett
 3. For en fantastisk blogg! denne skal jeg bruke daglig!

  SvarSlett
 4. Takk for hyggelige kommentarer! Marsipan i kanelsnurrer MÅ jo bli bra :-)

  SvarSlett
 5. Testet en oppskrift på muffins med eple, lime og raspet marsipan, også et utmerket bruksområde: http://tine.no/oppskrifter/bakst/frukt-og-barkaker/8539.cms?eplemuffins-med-marsipan

  Takker ellers for gode tips i kvardagen!
  Heidi

  SvarSlett
 6. Rester av marsipan smuldret jeg i en smurt form, oppå der tynne epleskiver dynket i lønnesirup, så smuldret jeg en rest av chevre oppå der igjen. I ovn på 200 grader til gyllent, kransekakeaktig, karamelleaktig, før servert lunken med pisket krem. "Kjempegodt" og "spennende" fikk jeg fra de voksne, "ikke særlig barnevennlig" fra min sønn som ikke liker marsipan allikavel.

  SvarSlett

Subscribe

Labels

Flickr