Favoritten er
Hasselnøttmakroner med mørk sjokolade
4 eggehviter stivpiskes. Piskes videre med 200 g sukker. Rør forsiktig inn 250 g grovhakkete hasselnøtter og 150g grovhakket mørk sjokolade. Settes på plate med små skjeer, stekes på 180 C i 15 min. De skal være sprø utenpå og seige inni.
Enda enklere enn hasselnøttmakronene er
Kokosmakroner
3 eggehviter
150 g sukker
250 g kokosmasse
Settes på plate med teskje, stekes på 180 C 10-15 minutter til de har fått gylden farge. For å variere går det an å legge en sjokoladebit på toppe av makronene før de stekes. Sjokoladen smelter og renner ned over toppen, og smaken minner veldig om min barndoms favorittsjokolade, Bounty :-)
Lager også ofte en litt sunnere makronvariant, som krever litt mer arbeid
Havremakroner med tranebær
4 eggehvitter
200 g smør
200 g sukker
350 g havregryn
1 ss hvetemel
1/2 ts bakepulver
1 kopp tranebær
1 liten kopp hakkete mandler eller hasselnøtter
Stivpisk eggehviter og sukker. Bland alt det tørre og vend det forsiktig inn, sammen med smeltet og avkjølt smør. Stekes som over.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar