onsdag 22. juni 2016

Tante Elines rabarbrakake

Tredje rabarbrainnlegg på én uke... men det er jo nå den skal spises!

Dette trenger du:
3 egg
200 g rabarbra
150 + 125 g sukker
125 g (mykt) smør
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ss potetmel

1 smurt springform eller paiform, 24-28 cm i diameter

Sånn gjør du:
Skrell de groveste rabarbrastilkene og skjær rabarbraen i små biter. Skill eggene. Stivpisk tre eggehviter, og pisk inn 150 g sukker litt etter litt. La marengsen stå mens du lager resten av deigen.

Rør smør og 125 g sukker hvitt. Pisk inn 3 eggeplommer. Rør inn mel, vaniljesukker og bakepulver. Fordel deigen jevnt i en godt smurt kakeform. Strø 1 spiseskje potetmel over deigen. Leggg 2/3 av rabarbraen utover deigen. Hell marengsen over rabarbraen. Fordel den de siste rabarbrabitene pent utover marengsen.

Stek kaken på 175g i ca 45 min, eller til marengsen er stiv og mørdeigen gjennomstekt. Servér gjerne lunken med is eller krem, men den er også god kald. Friske jordbær til er også deilig. Den egner seg ikke for frysing eller oppbevaring i kjøleskap - da blir marengsen myk.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Subscribe

Labels

Flickr