tirsdag 9. november 2010

Ukens tips: laksepålegg

Rester etter laksemiddagen kan bli skikkelig luksuspålegg til lunsj dagen etter. Kokt eller stekt laksefilet moses sammen med majones eller rømme  sammen med litt hakkete urter, salt, pepper og sitronsaft.

Varianten på bildet er med majones, finhakket stangselleri, dill og bladperspille.Vårløk eller purre passer også godt. Du kan selvfølgelig bytte ut laksen med ørret.

Laksepålegget ha ikke veldig lang holdbarhet. Ville ikke latt det stå lenger enn et par dager i kjøleskapet.

4 kommentarer:

  1. Hei, fantastisk bra blogg du har ^^
    Jeg har rundt 100 g parmesan liggende, og aner ikke hva jeg kan bruke det til, jeg bruker nesten aldri parmesan.
    Noen forslag til hva jeg kan lage?

    SvarSlett
  2. Takk, så hyggelig :-)

    Hva med parmesan-chips (grovriv og sett m teskje på bakepapir) eller pesto? Ellers er det godt å blande litt parmesan i annen revet ost til pizza, lasagne osv.

    SvarSlett
  3. KJÆRE FRU LOU,
    Min mor tok vare på alle matrester. Hun hadde ikke kjøleskap, men satte maten på verandaen hvis det var kaldt nok. Hun lagde nydelig fiskegrateng av fiskerester. Hun lagde også plukkfisk av fskerester, løk og poteter i hvit saus, med salt og pepper. En annen resterett var lapskaus.


    EN HJERTELIG HILSEN FRA EN IKKE HELT UNG DAME.

    SvarSlett
  4. Takk for hyggelig kommentar! Plukkfisk er godt, må legge ut en oppskrift på det.

    SvarSlett

Subscribe

Labels

Flickr