tirsdag 17. august 2010

Brød med havregrøtHavregrøt er sunn og god frokostmat, eller kjapp og næringsrik kveldsmat hvis det ikke har blitt tid til ordentlig middag. Lager man først grøt lager man gjerne en god porsjon, og så bli det nesten alltid en slump igjen i gryta.

Er du så flink at du baker selv, er det bare å ha havregrøtrester rett i brøddeigen. Hvis du ikke baker selv, kan du jo kanskje begynne med denne oppskiften? Dette er ikke baking for viderekomne!

Havrebrød, 2 små brød
1/2 l fint hvetemel
1/2 l sammalt mel (hvete, spelt el bygg)
1/2 l grovt mel (hvete, spelt, rug el bygg)
1 ss salt
1ss honning
1 dl solsikkefrø
1-2 dl rester av havregrøt
1 pose tørrgjær
0,5 dl nøytral olje (solsikke, mais el soya feks)
ca lunkent 7-8 dl vann

Bland alt det tørre. Rør ut honning, olje og tørrgjær i det lunkne vannet. Elt deigen godt sammen for hånd el i kjøkkenmaskin. Deigen skal være ganske klissete - ha i mer vann hvis du synes den virker for tørr. La deigen heve med plast over i ca 1 time. slå deigen sammen, og fordel i to brødformer (gjerne m bakepapir i ). La brødene etterheve i 40-60 minutter. Du kan gjerne strø på litt store havregryn til pynt og pensle med vann oppå.

Sett brødene i varm ovn. Stek først på 250 grader i 25 minutter, så i 20-30 minutter på 220 grader. Kjenn om brødene er ferdige ved å banke på dem: det skal være en litt "hul" lyd.

2 kommentarer:

  1. For en nydelig blogg! Akkurat som min drømmeblogg ville vært om bare ALT var supersunt i tillegg. ;-)

    Jeg er stor fan av restemat og skal teste brødpudding nå sporenstreks. Brød med restemat har jeg testet i tusen varianter allerede, og det funker alltid. Kaffe, grønnsaker, potetmos, havregrøt.. Det blir godt med hva som helst!

    Takk for spennende og inspirerende lesning!

    SvarSlett
  2. Takk for veldig hyggelig hilsen, Chassi! Sånne ord som motiverer meg til å fortsette min restemat-misjon :-)

    SvarSlett

Subscribe

Labels

Flickr