lørdag 13. mars 2010

Ovnsbakt klippfisk med grønne oliven og sellerirotpuré
To ukers nettfri vinterferie, travelt på jobb og syke barn gjør at det har blitt dårlig med oppskrifter på restematbloggen den siste måneden. Når så til alt overmål butikken på hjørnet har stengt for oppussing, så er det sant å si ganske dårlig med innholdet i kjøleskapet om dagen også.

Middagen i går ble derfor en klassisk "man tager hva man haver"-øvelse, i god restamat-ånd!

Klippfiskform med løk og grønne oliven
Det jeg hadde var en pakke ferdigutvannet klippfisk. Bacalao var da et nærliggende alternativ, men siden jeg ikke hadde poteter ble jeg nødt til å tenke kreativt. Jeg er utrolig glad i klippfisksmaken, og denne tilbredningen fremhevet smaken godt synes jeg. Sødme fra løken, den litt beske smaken fra olivenoljen og de salte olivnene utfylte hverandre godt.

Til 2 voksne:
400 g ferdig utvannet klippfisk
1 gul løk
1/2 glass grønne oliven (med eller uten fyll)
MYE olivenolje, velg gjerne en med litt kraftig smak.
raust med grovmalt pepper

Legg klippfiskstykkene i en ildfast form sammen med løkringer og grønne oliven. Hell over raust med olivenolje (1-2dl) og grovmalt pepper. Bruk hendene til å vende oljen og pepperet jevnt over fisken. Legg folie over. Stel i ca 30 minutter på 160 grader. Ta så folien av og skru opp varmen litt de siste ti minuttene. Ferdig utvannet klippfisk kan faktisk være litt lite salt, men med salte oliven i tillegg bør det ikke være nødvendig med ekstra salt. Salte heller etter behov ved bordet.

Søte grønnsaker funker bra til den salte klippfisken, og jeg hadde tilfeldigvis-heldigvis et halvt sellerihode liggende.


Sellerirotpuré
1/2 passe stor sellerirot
2 ss baconfett el meierismør
1-2 dl matfløte
pepper og salt etter smak

Skrell selleriroten og del i store terninger eller staver. Legg i fosskokende vann tilsatt salt, og kok til møre. La littegrann av kokevannet være igjen før du kjører røttene til puré med stavmikser eller kjøkkenmaskin. Rør inn smør, fløte og evt salt og pepper. Baconfettet ga en finurlig subtil røyksmak til puréen, alternative smakstilsetninger kan være finhakket bladpersille, grov sennep eller bakt hvitløk.

I morgen blir det klippfiskboller av restene!

1 kommentar:

  1. Vet ikke hvor i landet du holder til men på Gutta på haugen i Oslo så selger de røkt hvitløk. Det er blitt en stor favoritt i diverse pureer. Smaker fantastisk.

    SvarSlett

Subscribe

Labels

Flickr