Nok et brød-tips... Krutonger pimper opp alle slags salater. Min måte å lage urte- og hvitløkskrutonger på er veldig enkel. Brødet skal ikke være ferskt, men heller ikke helt tørt. 1-2 dager gammelt er perfekt. Når du vender brødterningene inn i urteoljen så pass på at de ikke trekker for lenge.
Jeg bruker:
2 dl nøytral olje (ikke olivenolje)
2-3 ss blandete tørkete urter, feks timian, persille og basilikum
1 ss salt
1 ts finmalt pepper
2 knuste hvitløsfedd
Bland alt dette i et syltetøglass og la det stå minst en time sånn at smakene får trukket skikkelig.
Fjern skorpene på ca et halv brød, og skjer i terninger.
Fisk ut hvitløksfeddene fra oljen og hell oljen over i en stor plastboks m lokk, feks en isboks. Ha brødterningene oppi , ta på lokket og rist iherdig noen sekunder. La brødet renne av seg litt på papir før du steker terningene i ovnen på 180 grader i ca 15minutter. Ha gjerne en bitteliten sprekk på ovnsdøra. La krutongene renne av på papir, så blir de knasende sprø. Bedre enn potetgull!
Jeg er solgt, det blir en frisk og digg salat til middag i dag. Med avocado, kylling, parmesan, pancetta og din salatdressing og krutonger.
SvarSlett