tag:blogger.com,1999:blog-6502057252755942232.post7880938317606990261..comments2024-02-16T09:56:22.562+01:00Comments on Restemat.no | Spis opp maten din!: Nyttårstanker: Ti bud for et mer etisk kjøkkenFru Louhttp://www.blogger.com/profile/07664832751175507900noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-6502057252755942232.post-49679008012943540882012-09-19T14:04:06.739+02:002012-09-19T14:04:06.739+02:00Takk for kommentar, Rib. Bygg er den kornsorten so...Takk for kommentar, Rib. Bygg er den kornsorten som trenger kortest tid på å bli modent, og kan derfor dyrkes langt nord og høyt til fjells. Ergo får man utnytter mer areal til matproduksjon enn ved dyrking av hvete. Sauer i Norge går ute mesteparten av året og beiter på områder som ikke egner seg til annen matproduksjon. Men det er klart, kjøper man importert New Zealand-sau så blir jo miljøbelastningen mye større... Fru Louhttps://www.blogger.com/profile/07664832751175507900noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6502057252755942232.post-55670340018886864552012-09-17T22:58:48.579+02:002012-09-17T22:58:48.579+02:00Mange gode punkter her, som jeg og prøver å følge ...Mange gode punkter her, som jeg og prøver å følge på mitt eget kjøkken. Men hva er begrunnelsen for å spise mer lammekjøtt enn svin? <br />Og mindre hvete enn bygg? Ribhttps://www.blogger.com/profile/01845157565227093897noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6502057252755942232.post-42577821907392637512011-01-03T10:04:55.224+01:002011-01-03T10:04:55.224+01:00Det er vanskelig å være uenig med denne listen! Da...Det er vanskelig å være uenig med denne listen! Da gjelder det bare å følge den etter beste evne:)Wernerhttps://www.blogger.com/profile/08415828009506946900noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6502057252755942232.post-91322584659910623992011-01-01T19:11:45.912+01:002011-01-01T19:11:45.912+01:00Takk for hyggelig tilbakemelding og gode tips!
Mar...Takk for hyggelig tilbakemelding og gode tips!<br />Marsipanrester kan også brukes revet som topping på kaker og muffins, se for eksempel dette innlegget:<br />http://restemat.blogspot.com/2010/08/ukens-tips-raspet-marsipan-som-kakestr.htmlFru Louhttps://www.blogger.com/profile/07664832751175507900noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6502057252755942232.post-83535439840443915122011-01-01T12:57:13.168+01:002011-01-01T12:57:13.168+01:00Om marsipan og kaker og sånt: Marsipan er ganske p...Om marsipan og kaker og sånt: Marsipan er ganske plastisk, og du kan kna det ut som ein deig og kjevle det til for eksempel eit marsipanlokk. Kor stort dette blir avheng så klart av kor mykje marsipan du har. <br />Kjøpemarsipan er ofte ganske tørr, så det kan hende du bør smøre han litt. Når vi formar marsipan heime i julestria bruker vi vatn som lim, så eg vil tru at ein kan mjuke maripanen litt opp med noen små dropar vatn og bruke melis som mjøl når du kjevlar.Ingrid M Hnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6502057252755942232.post-30795293050243155752010-12-31T12:01:36.691+01:002010-12-31T12:01:36.691+01:00Takk for en fin blogg, og for viktig påpekning!
J...Takk for en fin blogg, og for viktig påpekning!<br /> Jeg har et spørsmål sånn helt på tampen av året: Hva gjør man med marsipangrisene man ikke får spist opp? Ser vâgt for meg at de kan brukes i en kake, men om det stemmer og hvordan det skal gjøres vet jeg ikke. Har du noen gode råd og tips til det? <br /><br />Godt nytt år til deg også!smukkehttps://www.blogger.com/profile/05199554422522548703noreply@blogger.com